Edit: Nu finns reserapport från resan: https://stof.nu/reserapporter/reserapport-estland-oktober-2018/

I samarbete med Moonsund Eco har vi nöjet att erbjuda en resa till Dagö 18-22 oktober. Besök på ön har tidigare skett främst under våren och enligt lokala guider har hösten mycket spännande i fågelväg att erbjuda.

Vi reser från Stockholm (Mörby C) i minibuss via Kapellskär till Paldiski med nattfärjan som avgår 22:00 den 18 oktober. Ankomst Dagö 07:00 och transport till Dagö via Haapsalu, där vi inkvarteras i ett nybyggt hus längst ut på Ristna halvön som är Dagös västligaste udde. Skådning på vägen och runt udden på eftermiddagen till mörkret lägger sig.

Lördag och söndag ägnas helt åt skådning på Dagö med den lokala guiden Teero. Beroende på väderlek och fågeltillgång räknar vi med att sträckskådning och sökande efter spännande tättingar står på programmet. På söndagen avslutas skådningen med ett eftermiddagspass innan vi beger oss mot Hapsaluu och middag innan färden fortsätter mot Paldiski där färjan avgår 23:00. Ankomst Kapellskär 07:00 på måndagen den 22 oktober och tillbaka i Mörby C 09:00.

Vi inkvarteras i ett eget hus fullt utrustat med alla bekvämligheter (stor bastu) och serveras frukost lördag och söndag samt två rätters middag fredag och lördag. Frukost ingår på färjan T o R Paldiski. Söndag middag på lämplig lokal i Hapsaalu ingår inte i resans pris. Maximala antalet deltagare är 10 och minst 5 personer plus ledare är minimum för att genomföra resan.

Detta är en sonderingsresa både vad gäller intresse bland medlemmarna och vad som kan erbjudas i fågelväg och kostnaden per person är avhängigt hur många deltagare som är intresserade.

Ett indikativt pris för denna resa är 4000 SEK vilket inkluderar allt utom söndag middag.

Reseledare Tomas Viktor, [email protected]

 

Alfågel, Estland 2018. Foto: Jonas Myrenås