Välkommen till vårens aktiviteter!

Nu är vårprogrammet 2021 här. Det är ett fullspäckat program med ett brett utbud av aktiviteter som passar allt från nybörjaren till den mer erfarna skådaren.

Föreningen erbjuder såväl kortare exkursioner som helgturer och längre resor till både nya och klassiska resmål samt innekvällar med intressanta teman. Häng med och njut av fina fågelupplevelser tillsammans med andra fågelskådare och upptäck nya, spännande fågellokaler!

Några nyheter i vårprogrammet som vi vill uppmärksamma extra mycket är följande programpunkter: Övervintrande fåglar i Erstavik, Fåglarna på Skansen, Naturens hus – Flyttfåglar och klimat, Svartsjö samt helgturen till Ålandsskär i Stockholms ytterskärgård.

För barn och ungdomar puffar vi särskilt för programpunkterna Fågelskådning för barn vid Kyrksjön samt en ungdomskväll på Naturens hus som är speciellt riktad till alla som är mellan 15 och 25 år. Förhoppningsvis blir dessa aktiviteter tillfällen att träffa och lära känna andra barn och unga med fågelintresse i Stockholmstrakten.

Aktiviteterna anordnas i samarbete med lokala fågelföreningar i Stockholms rapportområde, nätverket Rapphönan Stockholm samt vårt studieförbund Studiefrämjandet.

Viktig information med anledning av covid-19

Som alla vet befinner vi oss fortsatt i ett mycket osäkert läge till följd av coronaviruset. Aktiviteterna i programmet genomförs förutsatt att detta är möjligt. Här går föreningen helt efter myndigheternas anvisningar, och förändringar kan ske med mycket kort varsel. Därför är det extra viktigt att ta del av den information om olika programpunkter som löpande läggs ut på vår hemsida, www.stof.nu och i vår Facebookgrupp ”Stockholms Ornitologiska Förening”. Vi hoppas att läget stabiliserats till våren så att såväl exkursioner som resor kan genomföras. Många fina fågelupplevelser väntar!