Räkna fåglar från Vårbergstoppen under Europeiska fågelräknings-helgen (EBC) 3-4 oktober.

Fågelstudierna sker mellan 06:30-ca 11:00. Vi träffas på parkeringen utanför Vårbergs fd sjukhem vid 06:15 för en vidare promenad upp till den östra topplatån. Man kan ta sig dit genom att följa de asfalterade gångvägarna både på södra och norra sidan av toppen. Kom ihåg varma kläder och skor samt en rejäl matsäck och glöm inte din kikare. Några kikare finns för utlåning.

Vi skådar fågel och räknar alla individer vi ser och upprättar artlistor samt summerar antalet som flyger förbi. Under goda väderförhållanden passerar minst 1500 individer av 40 arter området under en förmiddag. 

Därefter förevisar projektledaren för vårt EU-projekt Baltic Wings den infrastruktur som staden låtit bygga för att underlätta för fågelskådning och naturstudier i anslutning till toppen.

Varmt välkomna!! hälsar Tomas Viktor projektledare Baltic Wings Stockholms skärgård

Innekväll inställd

Tyvärr måste vi ställa in Teet Sirotkins fågellätes-kväll den 23e September. Men håll ut, vi gör nytt försök så fort världen är sig lik igen…

Skåneresan inställd

Covid-19 fortsätter att ställa till med problem för föreningen och nu har vi tvingats ställa in Skåneresan ”Rovfåglar och vadare i södra Skåne” i Augusti. Tråkigt såklart, men vi bryr oss inte bara om fåglarnas välbefinnande utan även om våra mänskliga deltagare och arrangörers hälsa.

Ny ordförande

Vid årsmötet den 20 april fick Stockholms Ornitologiska Förening en ny ordförande, Eva Johansson. Hon har suttit i styrelsen sedan 2013, de senaste åren som sekreterare. Årsmötet genomfördes på grund av coronasituationen med hjälp av ett digitalt mötesverktyg. Ett referat publiceras i Fåglar i Stockholmstrakten nummer 2 2020, som utkommer i mitten av maj.