Snart dags att räkna vinterfåglar!

Snart dags att räkna vinterfåglar!

I helgen den 26-29 januari är det dags för BirdLife Sveriges årliga evenemang Vinterfågar inpå knuten, som handlar om att räkna gästerna på din eller någon annans fågelmatning. Instruktioner och rapportformulär finns på www.vinterfaglar.se.

Räkna med StOF eller din lokala förening
StOF bemannar Isbladsmatningen nära Isbladskärret på Djurgården lördagen mellan klockan 09.00 och 12.00. Isbladsmatningen ligger strax norr om Tsunamimonumentet och nära busshållplats Thielska galleriet (buss 67). Man kan också ta pendelbåt 80 till hållplats Blockhusudden och gå därifrån. Du får gärna hjälpa till att räkna arter och antal.

Angarngruppen och andra lokalföreningar bemannar också matningar under helgen. Se respektive lokalförenings hemsida för information.

Ladda upp inför helgen
BirdLife Sverige svarar på vanliga frågor om evenemanget och fågelmatning i en serie YouTube-klipp som du hittar här. En perfekt uppladdning för den som vill förbereda sig lite extra! I klippet nedan berättar Niklas Aronsson om hur fåglarna ska räknas.